Palatul C.E.C.

, ,
Adaugă la favorite
Palatul C.E.C.

Palatul C.E.C., una dintre cele mai frumoase și elegante clădiri din București, a fost finalizat în 1900, după planurile arhitectului francez Paul Gottereau, sub supravegherea arhitectului român Ion Socolescu.
Stilul arhitectonic ce caracterizează clădirea este eclectismul – un stil ce îmbină într-o singură lucrare elemente din diverse stiluri. Pe lângă stilul bine definit, s-au folosit și anumite influențe renascentiste, cum ar fi formele geometrice clare utilizate pentru amenajarea interiorului, precum și forma perfectă de cerc cu care s-a definit masiva cupolă centrală, multă vreme  cea mai mare din țară.
Construcția are cinci cupole de sticlă, patru simetrice, poziționate la colțuri, iar a cincea, în mijloc, acoperă holul central.
Cea mai frumoasă și elegantă încăpere a palatului este Sala de consiliu, care și-a păstrat și astăzi destinația. Are o înălțime de opt metri și este decorată cu lambriuri din lemn de nuc și cireș sculptat și panouri de mătase verde cu motive vegetale în țesătură.
În prezent, palatul găzduiește sediul CEC Bank, urmașa vechiului CEC (Casa de Economii și Consemnațiuni).
Imaginea de ansamblu a Palatului C.E.C. emană, înainte de toate, eleganţă şi echilibru

Telefon:

021 311 1119

Recomandă:

[Total: 0   Average: 0/5]