Fântânile Urbane – Simfonia Apei

, ,
Adaugă la favorite
Fântânile Urbane – Simfonia Apei

Fântânile din Piața Unirii, un simbol al capitalei, sunt primele fântâni urbane care beneficiază de echipamente și tehnologie de ultimă generație, la nivel European.
Ansamblul, construit la sfârșitul anilor ’80, în urma planurilor de sistematizare ale lui Nicolae Ceaușescu, reprezintă unul dintre cele mai lungi astfel de sisteme din lume (1.4 km), cu o suprafață a apei de 16.200 m².
De la momentul reconfigurării, fântânile din Piața Unirii au devenit unul dintre cele mai importante puncte de atracție ale orașului, oferind bucureștenilor și turiștilor spectacole de apă, lumini și muzică, cu tematici diferite, melodiile selectate completând efectul creat de jocul de apă și lumini. Spectacolele au o durată de circa 45 de minute și sunt derulate până la finalul lunii octombrie.
Fântânile Urbane din Piaţa Unirii au fost recunoscute, omologate şi publicate drept „Cel Mai Lung Şir de Fântâni Coregrafice Sincronizate din Lume”, de către Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), în 2019.
Cele 70 de showuri Simfonia Apei susținute până acum au încântat peste 219.000 de turiști și bucureșteni prezenți în zilele de weekend în București.

Recomandă:

[Total: 0   Average: 0/5]